

Jak to celé začalo?
Byl to jeden z těch objevů, které člověk neplánuje. Během měsíce stráveného v Indii jsme si opakovaně všímali jedné drobnosti, v každé restauraci stála na stole malá dóza plná barevného koření. Zpočátku jsme netušili, o co jde, ale zaujalo nás to. Po jídle si místní vzali špetku a jen tak mezi řečí ji rozžvýkali. Když jsme to zkusili i my, bylo jasno. Jemná chuť, lehký pocit svěžesti a příjemná tečka po jídle. Začali jsme si všímat víc. Barevné směsi se prodávaly na ulici, ve stáncích i obchodech. Místní si je kupují stejně běžně jako u nás žvýkačky. Přírodnější. Chutnější. Tradiční. A právě tehdy vznikl nápad přivést tuhle malou tradici i k nám.
Kořeny tisicileté tradice
Tento typ směsí má v Indii hlubokou tradici. Už po staletí se používá po jídle, jako součást tradice, která doprovází běžný den. Každý region má svou vlastní variantu. Někde dominuje fenykl, jinde koriandr, sezam, máta nebo sušené ovoce. A přesto všude platí jedno: Jde o harmonii chuti, vůně a účinku – v několika semínkách, která překvapí svou silou. FreshBag vznikl z nadšení pro tuhle jednoduchou, ale geniální tradici. Věříme, že i u nás si lidé zaslouží mít čisté, přírodní a chutné osvěžení po jídle.
Kdy sáhnout po Freshbag?
Nejlepší chvíle pro FreshBag přichází hned po jídle. Dodá příjemný pocit a během chvilky uleví od pocitu těžkosti. Ať už po kávě, obědě nebo rychlém občerstvení, vrátí ti lehkost i přirozenou svěžest v ústech. A když chceš, můžeš si ho dopřát kdykoli během dne. FreshBag je malý rituál, který si zamiluješ.